Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

08:53 | 29/03/2024 | 0 комент.

30 жовтня останній термін подання електронної декларації

25 жовтня в Сокальському відділення Червоноградської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області пройшов брифінг для місцевих ЗМІ, присвячений питанню електронного декларування. 

Декларація про доходи та майно державних посадових осіб – це щорічна декларація, яка подається державними службовцями та іншими публічними посадовими особами в рамках законодавства про цивільну службу і закону про протидію корупції. Згідно з новим Законом усі чиновники державної служби категорії «А» та «Б», заповнюють декларації в електронному вигляді. Зміст цих нових електронних декларацій набагато повніший за попередній їх варіант: потрібно декларувати і готівкові кошти, і об’єкти незавершеного будівництва, і коштовні покупки. 

Для реєстрування та входу до системи декларування посадовцю треба мати власний електронний цифровий підпис. Тому керівник Сокальського відділення повідомила, що акредитовані центри сертифікації ключів Міністерства юстиції України, Державної фіскальної служби України та Державної казначейської служби України здійснюють надання послуг електронного цифрового підпису суб’єктам декларування на безоплатній основі.

Акредитований центр сертифікації ключів Міністерства юстиції України – Державне підприємство «Національні інформаційні системи» має пункти обслуговування користувачів АЦСК у Львівській області, адреси яких та контактні телефони можна знайти на його сайті за адресою: https://ca.informjust.ua/contacts

Щодо Акредитованого центру сертифікації ключів Державної казначейської служби України, то адреси та контактні телефони відокремлених пунктів реєстрації у Львівській області розміщені на його сайті за адресою: http://acsk.treasury.gov.ua/contacts/

Відокремлені пункти реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС у Львівській області знаходяться за адресою: м.Львів, вул. Стрийська, буд.35, каб.136, тел.: (032) 297-39-85

Стежити за чесністю чиновників та перевіряти декларації на достовірність зобов’язано національне агентство з питань запобігання корупції.  Як тільки нову систему декларування запроваджено, автоматично з’явилась адміністративна відповідальність – штраф – за їх несвоєчасне подання, і кримінальна відповідальність – позбавлення волі – за завідомо неправдиві відомості в них. 

Термін подачі електронних декларацій відповідно до Закону №1700 за 2015 рік посад державної служби зазначених категорій спливає 30 жовтня 2016 року.

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована