Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

07:11 | 29/03/2024 | 0 комент.

Червоноградською місцевою прокуратурою було внесено 36 подань в порядку Закону України «Про запобігання корупції»

Червоноградською місцевою прокуратурою постійно приділяється значна увага питанню додержання антикорупційного законодавства, в тому числі органами місцевого самоврядування на території Сокальського району.

Зокрема, прокуратурою було внесено 36 подань в порядку частини 3 статті 65 Закону України «Про запобігання корупції» головам міських, селищної та сільських рад району щодо необхідності створення чи визначення постійних комісій органів місцевого самоврядування до відання яких належало б здійснення контролю за дотриманням вимог антикорупційного законодавства головами і секретарями, а також депутатами відповідних рад, надання зазначеним особам консультацій та роз’яснень щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, поводження з майном, що може бути неправомірною вигодою та подарунками.

Про це радіо «Сокаль» повідомив заступник керівника Червоноградської місцевої прокуратури Ярослав Гарасимчук.

Окрім того, за його словами вимагалось визначити відповідальну особу органу місцевого самоврядування з питань додержання антикорупційного законодавства. За результатами розгляду актів прокурорського реагування 26 радами району створено чи визначено відповідні постійні депутатські комісії, а також визначено відповідальних осіб з числа посадових осіб органу місцевого самоврядування, 10 подань будуть розглянуті на чергових сесіях органів місцевого самоврядування.

Загалом на вказаному напрямі роботи впродовж поточного року Сокальським відділом Червоноградської місцевої прокуратури складено 1 протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення та внесено 39 подань про усунення причин та умов, що сприяли вчиненню таких.

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована