Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

20:19 | 19/04/2024 | 0 комент.

Цієї зими на Україну чекає три штами вірусу грипу

Щороку восени починаються розмови про майбутню епідемію грипу. І хоча у вересні-жовтні ситуація з захворюваність на грип та ГРВІ залишається спокійною, за прогнозами стрімкі епідемічні спалахи грипу наступлять із листопадовими холодами і триватимуть до березня. Тому медики вже звертають увагу громадян на профілактику, адже відомо, що хворобу легше попередити ніж лікувати.

Як повідомила радіо "Сокаль" завідуюча відділом організації епідеміологічних досліджень міськ-районного відділу Державної установи Львівського обласного лабораторного центру МОЗ  Людмила Гіль, у вересні на теренах Сокальщини фіксується ріст захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Зокрема за допомогою до медиків звернулось 1 тисяча 113 хворих, за аналогічний період минулого року їх було 903. 

Що ж стосується грипу у минулому році на наших теренах не було зафіксовано жодного випадку грипу. Проте, як застерігають медики в новому епідемічному сезоні на території України будуть циркулювати три штами грипу і перший спалах захворювання очікується вже в грудні цього року. А одним з найбільш ефективних засобів профілактики грипу є вакцинація, яку потрібно проводити вже зараз У зв'язку з цим медики закликають людей без імунітету вчасно вакцинуватися від грипу.

 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована