Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

10:20 | 29/03/2024 | 0 комент.

На Сокальщині призовники ігнорують повістки до військомату

В ході традиційної наради – семінару із головами місцевих рад Сокальщини йшлось про кілька важливих та актуальних проблем району. Зокрема голова СРДА проінформував присутніх, про нову дорожню фірму, яка вперше починає працювати в Україні, і зокрема на Львівщині. І в Сокальському районі вона буде теж робити три дороги. 

Відтак, до присутніх звернувся військовий комісар Сокальського райвійськкомату Микола Лисак. Він розповів про основні напрями роботи, які сьогодні виконує військова установа. Це заходи по підготовці до можливої мобілізації та з оборони територій. Проведення осіннього призову на строкову військову службу. Стосовно останнього питання, Микола Лисак констатував, що є дуже багато неявок призовників до військомату. І більшість з них перебувають на заробітках за кордоном.

Друге завдання, на якому наголосив військовий комісар і яке стоїть і перед головами місцевих рад – це набір на контрактну службу. Адже згідно із розпорядженням голови СРДА, перед кожною місцевою радою було встановлено планове завдання щодо залучення громадян на контрактну службу. Згідно із розпорядження голови ЛОДА – це є пріоритетне завдання всіх органів місцевих рад, а Президентом України було зазначено, що основним критерієм оцінки роботи голів місцевих рад та органів державного управління буде саме проведена робота по відбору людей на контрактну службу.

В третьому кварталі в Сокальському районі лише двоє пішли служити по контракту, а ще 4 – в процесі оформлення особових справ. За словами Микола Лисака, це дуже мало і говорить про необхідність активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення.  

 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована