Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

03:56 | 20/04/2024 | 0 комент.

На Сокальщину вперше завітали брати Капранови

У суботу, 29 жовтня в Сокальському районному народному домі пройшла зустріч із українськими письменниками, видавцями, публіцистами та громадськими діячами Дмитром та Віталієм Капрановими. Виступаючи перед глядачами, брати-близнюки, або кобзарі, як вони себе називають, дуже вдало доповнювали один одного, із жартами та сміхом розповідали про те, як вони працюють над своїми книгами. І кожен їх твір має свою цікаву або оригінальну історію, яка пов’язана з певним епізодом у їх житті.

Письменники приїхали до нас не з пустими руками. Вони привезли із собою кілька своїх творів: «Кобзар 200», «Я люблю Україну», «Історія Незалежності України», «Щоденник моєї секретарки» та свій новий твір – «Забудь-річка». Брати розповідали про ці книги, але особливу увагу приділили саме останній, яка побачила світ саме цього року. Назва роману походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих». Саме така річка протікає між поколіннями в кожній українській родині, вважають письменники.

Як ми вже повідомляли новий роман розповідає про «трьох молодих людей, котрі волею долі потрапляють на Другу світову під одним іменем - Степан Шагута. Один служить у Червоній Армії, другий в УПА, третій у дивізії "Галичина." В наш час (2010 і далі) двоє нащадків Степана Шагути намагаються розібратися, хто насправді був їхнім предком. Бо кохають одне одного.  Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця на Другій світовій війні. 

Інші книги братів Капранових, усі пов’язані з Україною, нашої сучасною історією, подіями  сьогодення. Усі вони розраховані на дорослого читача, окрім «Історії Незалежності України», де намагалися коротко і зрозуміло переповісти історію України, використовуючи комікси і мапи. Це, переконані автори, дасть змогу зорієнтуватися у «такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування». 

На завершення зустрічі, сокальчани мали можливість придбати книги братів Капранових, взяти автограф та сфотографуватись із українськими письменниками. 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована