Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

19:48 | 26/04/2024 | 0 комент.

За півтора року уряд планує вдвічі збільшити видобуток вугілля в Україні

За півтора року планується вдвічі збільшити видобуток вугілля в Україні. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик під час зустрічі з керівниками профспілок, головами облдержадміністрацій вугільних регіонів, керівниками вугледобувних підприємств, на якій Міненерговугілля презентувало план дій щодо реформування вугільної галузі України.

Участь у заході взяли народний депутат України, голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Михайло Бондар також інші народні депутати. Львівщину представляв перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський, від ДП «Львіввугілля» в нараді взяли участь генеральний директор Андрій Дяченко, директори шахт, голова Львівської територіальної організації Профспілки вугільників Олег Турчин, голова регіонального осередку НПГУ м. Червоноград Віталій Оніжук, голови первинних профспілкових організацій шахт.

Ігор Насалик поінформував про заходи, здійснені для погашення заборгованості із зарплати, та запевнив, що до 1 січня заборгованість буде повністю погашено. Окремо зупинився міністр на системних проблемах галузі, серед яких – нецільове використання коштів, значні витрати на управлінський апарат, втрати на тендерних закупівлях, реалізація вугілля через посередників тощо. На думку посадовця, тільки усунувши низку проблем галузь може отримати додатково понад мільярд гривень, які будуть використані на модернізацію підприємств та запуск нових лав.  За словами Ігоря Насалика, Міненерговугілля має намір модернізувати від 12 до 15 шахт.

Заступник Міністра Анатолій Корзун презентував план заходів щодо реформування вугільної галузі, який попередньо був обговорений на засіданні колегії Міненерговугілля. За підсумками засідання домовилися протягом двох тижнів обговорити запропоновану програму з трудовими колективами на місцях та надати виважені пропозиції. 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована