Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

02:26 | 26/04/2024 | 0 комент.

Сокальщина долучилась до проведення всеукраїнської акції з раннього виявлення цукрового діабету

Стартувала всеукраїнська акція «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету»,  під час якої всі охочі зможуть визначити рівень цукру у крові. Акція приурочена до Всесвітнього дня діабету, який відзначається в усьому світі 14 листопада та спрямована на здійснення профілактичних, психосоціальних, санітарно-освітніх заходів щодо захворюваності населення на цю недугу.

В Україні майже 3% населення хворіє на цукровий діабет. Проведення таких профілактичних акцій сприяє збільшенню виявляємості, зниженню рівня захворюваності, зменшенню кількості ускладнень, що виникають внаслідок цієї недуги та зменшенню витрат на лікування, а також соціальне забезпечення, і відповідно, покращенню якості та тривалості життя пацієнтів, зменшення інвалідизації людей працездатного віку.

За даними лікаря-ендокринолога СЦРЛ Любові Приступи у 2016 році на Сокальщині було обстежено 1 тисяча 600 громадян. Виявлено вперше 382 осіб із підвищеним вмістом цукру в крові. На обліку перебуває 3 тисячі 126 хворих і 19 дітей. З них 288 отримують лікування інсуліном. На таблетованих препаратах – 2 тисячі 388 громадян.

В рамках проведення профілактичної акції в Сокалі 11 листопада, за сприяння народного депутат Олега Мусія, в Сокальській міській раді та в поліклініці можна буде безкоштовно виміряти рівень цукру в крові. А 14 листопада в поліклініці СЦРЛ буде також проводитись вимір цукру.

 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована