Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

16:20 | 25/04/2024 | 0 комент.

Сокальщина вшанувала 98 річницю проголошення Західно-Української Народної Республіки

98 річницю створення ЗУНР Сокальщина відзначила ходою та урочистим віче. 1 листопада після Служби Божої, біля собору Святих Апостолів Петра і Павла сформувалась колона, яка й пройшла вулицями міста до старого цвинтаря, де знаходиться могила та пам’ятник воякам УГА. Під час ходи процесія зупинилась біля стіни-пам’яті Небесної сотні та біля пам’ятника Президентові Західно-Української Народної Республіки Євгену Петрушевичу і до їх підніжжя поклали квіти.

Відтак, біля пам’ятника Борцям за волю України, де похований 101 стрілець УГА, які загинули в боях, обороняючи Західно-Українську Народну Республіку в 1918-1919 роках пройшло віче. Тут зібрались духовенство, представники влади міста та району, депутати, політв’язні, учні і громада Сокаля.

Розпочалось віче із спільної молитви. Відтак, до слова запросили митрофорного протиієрея храму святих апостолів Петра і Павла отця Ярослава Кащука, першого заступника голови СРДА Ірину Задолинну, голову Сокальської районної ради Миколу Паська, депутата Львівської обласної ради Сергія Касьяна та члена братства вояків ОУН-УПА Михайла Куцябу.

Далі усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які загинули в боротьбі за Незалежність України. Усі присутні запалили свічки та поклали квіти і лампадки до підніжжя пам’ятника Борцям за волю України. На завершення заходу член братства вояків ОУН-УПА Михайло Куцяба запропонував виконати повстанську пісню, яка так і називається «Листопад». У відповідь, священнослужителі запропонували заспівали патріотичну пісню «За Україну». 

 

 

 

 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована