Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

18:47 | 25/04/2024 | 0 комент.

Сокальська районна асоціація інвалідів допомагає людям, які постраждали від націонал-соціалізму

Сокальська районна асоціація інвалідів продовжує роботу по підтримці літніх людей, які пережили часи націонал-соціалізму. Як повідомила радіо «Сокаль» голова асоціації Оксана Кононова, дана робота проводилась у рамках проекту «Психологічна і соціальна підтримка мало мобільних і немобільних жертв нацизму», який завершився у вересні 2016 році, але волонтери вирішили не зупиняться і продовжують допомагати таким людям.

Загалом, проект «Психологічна і соціальна підтримка мало мобільних і немобільних жертв нацизму, шляхом відвідувань їх вдома волонтерами-студентами і молоддю з особливими потребами», у рамках програми «Місце зустрічі – діалог» німецького фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє» тривав 2 роки. На початку його реалізації було проведено 2-денний навчальний тренінг для 10 волонтерів, де вони отримали знання щодо спілкування з літніми людьми та як їм можна допомогти у психологічному, соціальному, правовому і побутовому напрямках. Для інформування учасників проекту та їхніх рідних на правові та інші корисні теми, волонтери роздавали друковану інформацію, коли відвідували немобільних літніх людей на дому.

Сокальська районна асоціація продовжує проводити для активних літніх людей різноманітні тематичні зустрічі, концерти та гуртки за участі молоді. В їх ході старше покоління може поділитися із молоддю та іншими учасниками проекту своїми життєвими історіями, а також знаннями і досвідом у рукоділлі та кулінарії. Разом із цим, літні учасники навчаються виготовляти відкритки та різні сувенірні композиції.

За словами Оксани Конової, на сьогодні, люди похилого віку дуже часто потребують правової інформації, підтримки та просто доброго слова. Люди, що пережили часи націонал-соціалізму, сьогодні вже у досить поважному віці та часто потребують допоміжних засобів пересування.

У рамках даного проекту було придбано 20 одиниць таких засобів та на сьогодні уже всі роздані. Додатково, у липні 2016 року районна асоціація отримала гуманітарну допомогу (інвалідні візки, ролатори, ходунки та підгузники для дорослих). Таким чином, протягом серпня-вересня Центром підтримки жертв нацизму було роздано ще 7 одиниць допоміжних засобів пересування. Та є ще інвалідні візки, ходунки, які  можуть отримати потребуючі люди. Звертатись можна за тел.: 096 8803929 або завітати в  приміщення  Сокальської районної асоціації інвалідів, м. Сокаль, вул. Чайковського, 42.

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована