Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

09:09 | 29/03/2024 | 0 комент.

Сокальська районна рада підписала партнерську угоди із гміною Дорогичин

На Золочівщині в межах транскордонного проекту «Польща-Білорусь-Україна» відбулася зустріч представників Польщі із головами місцевих рад, розташованих вздовж річки Західний Буг. Від Сокальщини в роботі конференції, організованою Асоціацією «Локальна Група Дій – Тигель долини Бугу» із впровадження нового проекту на 2014-2020 роки, взяли участь голова районної ради Микола Пасько та міський голова Сокаля Вадим Кондратюк.

Нагадаємо, наприкінці вересня така зустріч проходила на польській стороні – у містечку Дорогічин. У рамках українсько-польського проекту «Ріка Західний Буг – одна ріка два народи» делегація з Львівщини відвідала місто з метою обміну досвіду місцевого самоврядування та розвитку громад регіонів України та Польщі, де протікає ріка Західний Буг. Цього разу це був зустрічний візит поляків у відповідь на запрошення.

Президент товариства Агнєшка Войтковська розповіла про захід, який проходив на теренах Львівщини, про мету приїзду їхньої делегації і що саме вони представили. Водночас, голова Сокальської районної ради Микола Пасько зазначив, що зустрічі набирають більше обертів, і якщо на попередніх вони обговорювали реалізацію даного проекту, то вже зараз мають намір підписати транскордонну угоду про співпрацю. Директор громадської організації «Золочівська Агенція регіонального розвитку» Микола Худзей розповів чому саме у цьому місті проходила зустріч, наступна така відбудеться орієнтовно 17-20 листопада, а до того часу учасникам необхідно підготувати до 5 листопада пакет документів для реалізації мікропроектів.

По обіді делегація Польщі та представники Сокальського району відправилися у село Верхобуж. Тут знаходиться джерело, звідки бере початок річка Західний Буг. Українсько-польська делегація на власні очі побачила та скоштувати джерельної Західно-Бузької води. Далі Колтівський сільський голова Любов Кальмук люб’язно запросила відвідати місцеву школу, в якій навчаються учні з 6 навколишніх сіл, показала приміщення Народних домів в селах ради – одного величезного, і другого - зовсім маленького, розповіла про роботу 2 бібліотек. Окрім того, гості оглянули історико-краєзнавчу кімнату та схилили голову перед пам’яттю загиблих героїв – Небесної сотні, мешканців Золочівщини та уродженців Колтівської сільської ради.

Програма візиту до місцевої ради вичерпалась. Відтак, делегації пізно ввечері повернулись до Золочева, де відбулося підписання партнерської угоди між гміною Дорогичин та Сокальською районною радою. 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована