Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

00:37 | 19/04/2024 | 0 комент.

У Великих Мостах пройшли заходи присвячені митрополиту Андрею Шептицькому

У суботу, 5 листопада у Великих Мостах пройшли заходи присвячені митрополиту Андрею Шептицькому. Розпочалися вони з Архиєрейської літургії, яку відправив у церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці митрополит Львівський Ігор Возьняк.

Далі, відбулося освячення меморіальної дошки «Праведний митрополит Андрей» на дзвіниці церкви. "Почитайте і любіть Пречисту Діву Марію, а Вона буде вами опікуватися, як матір дітьми" - такі слова були сказані Шептицьким у 1901 році, а сьогодні вони викарбовані під освяченою меморіальною дошкою. Після цього парафіяни та запрошена делегація разом з митрополитом Львівським, священнослужителями, владою міста та району зробили спільне фото.

Священнослужителі, громадська рада «Святий Юр» зі Львова, влада району та міста, депутати Сокальської районної та Великомостівської міської рад разом з архієпископом та парафіянами висадили десяток дубів, лип та кленів. 

Нагадаємо, 2015 рік був проголошений роком митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького.

Вперше вшанування його пам’яті, 150-річчя від дня його народження, не обмежилось Західною Україною, а було загальнодержавним. Митрополит Львівський Ігор Возьняк вважає, що вдалося вивести слово Шептицького поза межі Галичини, вдалося популяризувати цю видатну постать. Проголошений рік митрополита минув, але праця над його спадщиною має продовжуватись.

Митрополит Ігор Возьняк сподівається, що буде завершено справу беатифікації, тобто проголошення блаженним Андрея Шептицького, яка була розпочата ще у 1958 році. Як розповів настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці у місті Великі Мости отець Володимир Юськів вони теж подали свої свідчення.

Митрополит Андрей Шептицький вчив українців, як жити у своїй державі, як її цінувати, працювати задля її добра і процвітання, як важливо шанувати рідну мову, культуру та традиції.

Вже по обіді делегація відправилась до Великомостівської ЗОШ І-ІІІ ступенів де була організована виставка народної творчості, проходив фестиваль волейболу, в актовому залі школи відбулася науково-практична конференція на тему: «Андрей Шептицький – це Україна, будівничий, князь, лідер!». Згодом відбувся фестиваль української пісні: «Голос Руси України» та нагородження учасників та організаторів заходу. 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована