Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

06:44 | 18/05/2024 | 0 комент.

В Сокалі піднімаються ціни на проїзд в маршрутках і за місце на ринку

В Сокалі відбулось засідання виконкому міської ради. Відповідно до порядку денного розглядалося  13 питань.

Зокрема, члени виконкому надали в оренду нежитлове приміщення для облаштування приймальні народного депутата України від Сокальщини Олега Мусія. Вона буде створена в приміщені міськради і розділятиме площу з спілкою політв’язнів і братства вояків ОУН-УПА.

Відтак, після обговорення ситуації, яка склалась на ринку пасажироперевезень, члени виконкому погодили підняття тарифу на проїзд в міському транспорті загального користування. З наступного тижня за проїзд в маршрутці потрібно буде заплатити 4 грн. За інформацією перевізника Кіт, цей тариф дозволить хоч якось перебувати підприємцям на плаву. За економічними розрахунками, які були представлені, найоптимальніший тариф для перевізників мав би складати суму 5 грн 90 коп. Зважаючи на ситуацію та на те, що рівень зарплат і пенсій в державі не піднімається, члени виконкому погодили компромісний тариф в 4 грн.

У четвер, 5 березня, виконком також збільшив тариф за торгові місця для Комунального підприємства «Сокальський ринок». Вони також почнуть діяти з наступного тижня, після опублікування затверджених цін в районній газеті. Мінімальна оплата за торгове місце на ринку складатиме 4 грн (раніше було 3), найбільший тариф складатиме 9 грн, його оплачуватимуть приватні підприємці чи фізичні особи за торгівлю насінням, садженцями, а також ті люди, які торгуватимуть поза спеціально облаштованих торгових місць.

Також в ході засідання виконкому були затверджені розрахунки втрат  теплоти в  теплових  мережах та на власні потреби МКП «Сокальтеплокомуненерго» на 2015 рік та протокол органу опіки і піклування при міській раді. Окрім того, були проголосовані питання про звільнення від батьківської плати за харчування в ясла-садках міста Сокаль та виділення одноразової грошової допомоги на поховання.

Члени виконкому Сокальської міської ради підтримали проект Плану соціально-економічного розвитку Сокаля на 2015 рік, який міська рада затверджуватиме на наступній сесії.

В ході засідання не знайшло підтримки два питання порядку денного. Вони стосувались присвоєння поштових адрес житловому будинку і готелю. Тут каменем спотикання стало питання сплати пайової частки підприємців-забудовників в розвиток соціальної інфраструктури. Оскільки ця ситуація перебуває на рівні узгодження процедур поміж забудовниками і міською владою, було вирішено не закривати засідання виконкому і повернутись до розгляду цих питань наступного вівторка, 10 березня.

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована