Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

16:46 | 26/04/2024 | 0 комент.

В Сокалі пройде зустріч із колишнім політичним в’язнем Юрієм Яценком

У неділю, 6 листопада в Сокалі пройде зустріч із радником та спеціальним представником міністра закордонних справ України з питань звільнення українських політв’язнів з Росії Юрієм Яценком. Це перший український політв’язень, якому вдалось звільнитися із російської неволі. На собі відчувши усі труднощі перебування у російській в’язниці, після повернення на Батьківщину Юрій став ініціатором створення волонтерського руху за звільнення політичних в’язнів і всіляко намагається привернути увагу громадськості до цієї проблеми.

За словами Юрія Яценка, сьогодні робиться досить багато для звільнення українських політв’язнів. Неодноразово керівники нашої держави звертаються до міжнародної спільноти, долучаються до цієї роботи і представники інших країн. Проте цього не є достатньо, адже українці в російських тюрмах дуже часто не мають найнеобхідніших речей. І тому Юрій Яценко започаткував волонтерський рух, який спрямований на надання моральної та гуманітарної підтримки.

З метою більш ширшого інформування про долю, потреби українських політв’язнів і буде організована зустріч Юрія Яценка із сокальською громадою, на ній він розповість про те, як можна допомогти нашим співвітчизникам, і до речі, не завжди це може щось матеріальне. Моральна підтримка, навіть написаний звичайний лист – стане справжнім подарунком для людини, яка відрізана від спілкування.

Зустріч із радником та спеціальним представником міністра закордонних справ України з питань звільнення українських політв’язнів з Росії Юрієм Яценком, пройде в Сокальському районному Народному домі 6 листопада о 12 годині. 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована