Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

13:33 | 20/04/2024 | 0 комент.

В Сокальській бібліотеці пройшла презентація нової поетичної збірки віршів поетеси Любові Бенедишин «Зачаття неба»

У вівторок, 25 жовтня в Сокальській центральній районні бібліотеці пройшла презентація нової поетичної збірки віршів сокальської поетеси Любові Бенедишин «Зачаття неба», яка вийшла в цьому році у Львівському видавництві «Плай». На захід прийшли шанувальники творчості сокальчанки, школярі, колеги та просто друзі.

Презентацію провела завідувач відділом обслуговування Сокальської центральної районної бібліотеки Світлана Халупник.  Вона коротко розповіла про поетесу, яка пише серцем. Про її книжки, які вже побачили світ і які були представлені в бібліотеці. А в доробку Любові Євгенівни є 6 видань: «Феєрія весни», «Крізь роки і сузір'я», «Вік ангела», «По той кінець веселки»,   «…віще, неповторне, головне», «Нота Бене». І вже цього року була видана нова збірка «Зачаття неба». Це цикл віршів, або як говорить сама авторка виболені серцем згустки, які розповідають про сумнозвісні подїі, які розпочались у 2013 році і тривають ще досі: Майдан, страшні реалії війни, втрата територій, пошук духовності серед безнадії і розчарувань.

В ході презентації вірші із нової книги поетеси читали учні Сокальської гімназії: Лисяк Христина, Лисяк Анастасія, Шклянка Катерина, Костишин Ірина. І в кожному творі кожен може знайти щось близько та зрозуміле йому, тому що усі описані події, ще досі є свіжими в пам’яті і болять в душі всіх українців. І поетеса не могла мовчати, її душа відразу відгукується на такі криваві конфлікти. В результаті народжується цикл творів «З хроніки Майдану», і вірші про війну.

З виходом нової збірки привітали поетесу члени літературно-мистецького об`єднання «Колос» і подякували за чудову збірку поезій «Зачаття неба». Ми нагадаємо, що Любов Бенедишин є лауреатом премії «Золотий тризуб», переможець міжнародного поетичного конкурсу «Чатує в століттях Чернеча гора», дипломант всеукраїнського літературного конкурсу імені Володимира Дроцика, лауреат всеукраїнської літературної премії імені Михайла Чабанівського, лауреат всеукраїнського літературного конкурсу імені Леся Мартовича. 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована