Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

23:36 | 01/05/2024 | 0 комент.

В Сокальській РДА відбулася щотижнева вівторкова нарада

На Сокальщині перебувала делегація Львівської ОДА, що здійснювала об’їзд району. Участь в ньому також прав і голова Сокальської РДА Олег Пелих. Про це в ході традиційної вівторкової наради повідомила І-й заступник голови адміністрації Ірина Задолинна. За її словами, це плановий приїзд представників обласної адміністрації, котрі мали намір того ж дня, 18 жовтня побувати ще у двох районах Львівщини.

Крім того, під час проведення наради йшлося про початок опалювального сезону. За даними міського голови Сокаля Вадима Кондратюка, усі котельні у місті запущені і працюють в штатному режимі. Зокрема, котельня по вулиці Стуса, з якої опалюється 9-й садок міста. Комунальні служби також працюють згідно графіку, усі аварійні ситуації ліквідовуються силами робочих бригад. Включені котельні та подається тепло і в лікарні району. Про це повідомив головний лікар Сокальської ЦРЛ Роман Швед. Він також доповів про роботи, що ведуться в рамках реалізації мікропроектів. На переконання головного лікаря, усі об’єкти мають бути завершені якщо не до 15 листопада, то до кінця місяця точно.

Служба газопостачання доповіла про відновлення подачі газу на опалювальний сезон в понад сорока-пяти % шкіл, садочків, установ, організацій і підприємств району. Водночас, як зазначив начальник районної служби газопостачання Олександр Ткаченко, робота надалі триває.

Крім того, в ході наради обговорювались питання наповнення бюджетів, зокрема, проблематику акцизного збору. На Сокальщині є факти продажу підакцизних товарів підприємцями району, мова йде про реалізацію алкоголю, без проведення через касовий апарат, що передбачено законом. За даними, озвученими на нараді, в районі триває об’їзд громад, в ході яких ведеться роз’яснювальна робота і з суб’єктами підприємницької діяльності і владою на місцях.

Нагадаємо, органи фіскальної служби зараз позбавлені можливостей проводити перевірки, отже питанням нелегального продажу алкоголю і тютюну займається поліція. Ними складаються протоколи, відтак усі документи передаються знову ж таки на Фіскальну службу, а вже там вирішується спосіб покарання винних. 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована