Меню
Twitter RSS Facebook
beta-версія

16:33 | 18/04/2024 | 0 комент.

Визначено переможця пісенного конкурсу «Золота октава»

У неділю, 30 жовтня в Сокальському районному Народному домі пройшов гала-концерт пісенного конкурсу «Золота октава». 12 вокалістів, представляючи такі села району як Шпиколоси, Бояничі, Горбків, Стаївка, Велике, Домашів, Волиця, Боб’ятин, Хлівчани, Поториця, Стремінь і Завишень, змагались за перше місце.

Варто додати, що цьогорічний конкурс відрізнявся від попередніх двох тематикою пісень. Більшість з них були сумними та присвячені темі війни. Також зміни відбулись і у складі журі. Цього річ виступи конкурсантів оцінювало компетентне журі, у складі представників української діаспори із 16 країн світу. Це Великобританія, Сполучені Штати Америки, Іспанія, Італія, Кіпр, Німеччина, Об’єднані Арабські Емірати, Польща, Словенія, Бельгія, Угорщина, Франція, Австралія, Чехія, Фінляндія, та Південна Корея.

На першому етапі конкурси був підготовлений відео ролик із виступами кожного учасника і відправлений усім членам журі. На гала-концерті були озвучені бали, якими кожна країна оцінила виступи. Під час підрахунку інтрига трималась до останнього. Незмінними лідерами були троє учасників. Це Ольга Бубній, село Хлівчани і Софія Дмитрів село Бояничі. Вони отримали найвищу оцінку, по 10 балів від 5 країн кожна. Поториця – дует Роман Диюк і Андрій Копчак, отримали 10 балів від 4 країн.

В результаті перемогу отримала Софія Дмитрів із акапельними виконанням народної пісні. Окрім того, впродовж 10 днів проходило смс – голосування, яким слухачі визначали переможця серед глядачів. В трійці лідерів Домашів, який набрав 197 голосів, Стремінь – 677. Приз глядацьких симпатій у Поториці, яка отримала 743 голоси. ​

В ході концерту звучало дуже багато привітань та поздоровлень: переможець Софія Дмитрів була нагороджені золотою Нікою та ноутбуком, який вручив засновник конкурсу та голова правління фонду розвитку громад «Світанок» Віктор Притулко. Дует з Поториці Роман Диюк і Андрій Копчак від ТРК «Сокаль» і мережі Бестлінк отримали призи і подарунковий сертифікат на оплату послуг. Вони також отримали від журі з Іспанії подарунковий сертифікат на свято української кухні в Барселоні. Голова Сокальської РР Микола Пасько привітав учасників конкурсу та подякував його організаторам і всім, хто долучився до його проведення. Він також вручив квіти переможниці і подяку засновнику конкурсу. Віктор Притулко також вручив дипломи усім учасникам «Золотої октави».

 

Прокоментувати

Ваша Email адреса не буде опубликована